Biffgryta med Dijon och blandsallad

/ Permalink / 0
 
Ajaja ont i fötterna efter alla timmar i köket idag (fredag) :P
Men blev bra resultat iaf.
Och man blev riktigt mallig för sig själv för min lärare älskade min sås och sa att köttet hade jag gjort riktigt mört..:)

Biffgryta med Dijon och blandsallad - Recept:
 
Ingredienser

3 portioner
500g benfri Högrev
1 st morot
1 st lök
1,5 dl Kalvbuljong
1/2 msk tomatpure
1 hg champinjoner (slampinjoner hehe som jag kallar det)
1/2 vitlöksklyfta
0,5 tsk timjan
1/2 dl dijonsenap
1/2 dl grädde
salt, peppar, och mjöl till redning
 
Så här gör du:

skär köttet i 2 cm stora tärningar
skär lök och morötter i sockerbitar
bryn köttet i margarin, bryn grönsakerna
lägg i köttet i en gryta, tillsätt buljongen och tomat puren
låt koka till köttet börjar bli mört
tillsätt resten av ingredienserna och låt koka en stund
smaka av med salt och peppar, red eventuellt med mjöl
 
 
 

Första dagen i köket i skolan- vegan mat

/ Permalink / 0
 
Första dagen i köket i skolan (torsdag 28 feb) och man lagade VEGAN, lactos, gluten, sojafri mat..:)

Vegan Pizza med:
Gluten/lactos/soja fri deg - potatis, bovetemjöl m,m
Pizza tomatsås
Olika kokta böner
Stekta chaminjoner
Charlottenlök
Paprika röd/grön
Riven potatis

VEGAN Scones
(Gluten/lactos/soja fri deg)
Minns inte allt just nu, men hade i 
Kokosfett
Mixmjöl
Pribotika
Bakpulver
Salt
Färsk bladpersilja

Pizza Sallad
Strimlad vitkål
Matolja
Rivna morötter
Röd paprika
Äpplecidervinäger
Grovmalen svartpeppar
Salt
Bladpersilja

Äpple kräm med smak av citron/apelsin
Äpplen
vatten
Sylt socker
Vanilj socker
Gelatin socker
lite pressad citron och apelsin saft

Garnering 
Hackade Mandlar och äppleklyftor

OBS: dålig bild anv mig av mobilkameran som inte har bixt, ska ta med kamera nästa gång.
 
 
 
Till top