LövBiffs Gryta med Ris.
Maträtter, Kött, Fisk, Fågel
/
Biff wellington,
chili,
enkelt,
familj,
lunch,
middag
/
Permalink /
0

Recept
Ca 4 portioner
Ca 300 g lövbiff
½ Purjolök eller lök
2 paprikor
2 vitlöksklyftor
1 msk paprikapulver
1 ½ tsk svartpeppar
1 krm salt
2 msk hackad basilika
1 nypa timjan
1 msk ca sambal oelek - smaka av
1 msk ajvar relish
2 msk tomatpuré
1 dl philadelphiaost
1 tsk kalvfond
1/2 grönsaks buljong
2 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
1 dl rött vin
2 msk olivolja + 1 msk smör
Gör så här:
1. Strimla lövbiff, lök och paprika och lägg i en gryta. Pressa i vitlöken och fräs alltihop i olivolja och margarin/smör tills köttet är genomstekt.
2. Krydda med alla kryddor och rör ner sambal, ajvar och tomatpuré.
3. Rör ner philadelphian och rör tills osten har smält.
4. Häll i vatten, grädde, kalvfond och vin och låt grytan puttra på låg värme i ca 15 minuter.
5. Servera tillsammans med Ris, Sallad och något gott bröd.