Biffgryta med Dijon och blandsallad

/ Permalink / 0
 
Ajaja ont i fötterna efter alla timmar i köket idag (fredag) :P
Men blev bra resultat iaf.
Och man blev riktigt mallig för sig själv för min lärare älskade min sås och sa att köttet hade jag gjort riktigt mört..:)

Biffgryta med Dijon och blandsallad - Recept:
 
Ingredienser

3 portioner
500g benfri Högrev
1 st morot
1 st lök
1,5 dl Kalvbuljong
1/2 msk tomatpure
1 hg champinjoner (slampinjoner hehe som jag kallar det)
1/2 vitlöksklyfta
0,5 tsk timjan
1/2 dl dijonsenap
1/2 dl grädde
salt, peppar, och mjöl till redning
 
Så här gör du:

skär köttet i 2 cm stora tärningar
skär lök och morötter i sockerbitar
bryn köttet i margarin, bryn grönsakerna
lägg i köttet i en gryta, tillsätt buljongen och tomat puren
låt koka till köttet börjar bli mört
tillsätt resten av ingredienserna och låt koka en stund
smaka av med salt och peppar, red eventuellt med mjöl
 
 
 
Till top